Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Βέρα
(Σε κάθε άνθρωπο,υπάρχει ένας παρατηρητής κι ένας απολαυστής. Ο παρατηρητής, αναλαμβάνει να μεταφέρει τις πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον στο ενδότερο κι ο απολαυστής αναλαμβάνει να αφήσει τον παρατηρητή να απολαύσει μέσα από αυτές τις πληροφορίες αυτά που του είναι πιό ευχάριστα και κοντά στην φύση του)
Μύρωνας
(Και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος από τους δυό επικρατεί περισσό...τερο; Θέλω να πω ειναι σε πλήρη αρμονία αυτοί οι δύο;)
Βέρα
(Ασφαλώς και δεν υπάρχει πλήρης αρμονία και ισορροπία, Ας πούμε σε εμένα υπάρχει αυτός ο παρατηρητής σε τόσο έντονο βαθμό που δεν με αφήνει να απολαύσω, συνεχώς αμφισβητεί και ζητά την αλήθεια. Έτσι ο απολαυστής πολλές φορές παίρνει τον δρόμο του αποχωρισμού κατάκοπος).
Μύρωνας
(Αυτό είναι κρίμα, εξάλλου κάποιος θα έπρεπε να πει στον παρατηρητή σου πως δεν υπάρχει μία αλήθεια, υπάρχουν πολλές, όσο για την αμφισβήτηση , αυτό καλό είναι, αν δεν συνέβαινε αυτό θα καταπίναμε περισσότερα σκοτάδια από ότι τώρα..)
Βέρα
(Το τρομερό είναι όταν ο ένας αμφησβητεί τον άλλον, τότε τα πράγματα είναι πιό δύσκολα ακόμη)
Μύρωνας
(Νομίζω πως η αρμονία και η ισορροπία έρχονται όταν πια σταματήσεις να ψάχνεις μόνος σου, θέλω να πω, έρχονται τα πράγματα και σε ψάχνουν, υπάρχουν καταστάσεις που επαναλαμβάνονται μόνο και μόνο γιατί ο παρατηρητής σου δεν έλαβε το μάθημα που έπρεπε. Αλλά βλέπω πάνω σου την αγωνία, γιατί;)
Βέρα
(Ο Σκούρτης έγραψε κάποτε,-κάθε μια μαρτυρία και μια μήτρα ζωής και θανάτου. Μέσα σε αυτές τις αμέτρητες μήτρες ερωτεύτηκα τη ζωή και το θάνατο. Το θάνατο περισότερο. Ερωτεύτηκα τον ήχο του τρόμου-.
Ίσως αυτό είναι, αυτό)
Μύρωνας
(Τους συγγραφείς μην τους παίρνεις σοβαρά, οι περισσότεροι είναι ανιαροί ψυχάκηδες, απλά κράτα κάτι από τους καλύτερους)
Βέρα
(Ασφαλώς δεν τους παίρνω σοβαρά, ο συγκεκριμένος πάντως δεν ξεκίνησε με έναν υπνόσακο και κατέληξε να κάνει πίπες σε ένα γραφείο κάποιους εκδότη, ούτε χαριεντίστηκε, τσαμπουκάς και περίεργος ήταν έτσι ακριβώς είναι και τώρα που δεν είναι νέος)..
Μύρωνας
(Έχεις δίκιο. Άκου, ας αφήσουμε τον παρατηρητή τώρα στα χέρια του απολαυστή)
Βερα
(Με ποιόν τρόπο;)
Μύρωνας
(Με την αφή και την γεύση. Θέλω να σε φιλήσω, θέλω να σε γευτώ, όλα τα άλλα είναι απίστευτα ανιαρά γύρω μου. Μόνο εσύ κι η θάλασσα, τα πουλιά και τα ζώα έχουν κάποιο νόημα, μου δίνουν ενθάρρυνση για να ανατραπώ..
Από τις ανατροπές ξεκινούν όλα)...
Απλώθηκε γύρω της σαν δέντρο κι όλα σταμάτησαν εκτός από τους ήχους του νησιού ..

(Άσκηση διαλόγου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου