Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αν ρευόταν η ατμόσφαιρα

Αν ρευτει η ατμοσφαιρα χιλιαδες μικρα και μεγαλα λαμογια θα εκτιναχτουν μπρος στα ματια σας. Ειναι οι παλιοι σας φιλοι που οταν δηλωνετε την περηφανια σας να μην γλειψετε η να στηθειτε στα τεσσερα σας κανουν κατηχηση πως δεν ξερετε να ελισσεστε, περιφερουν το πτυχιο καποιου πανεπιστημιου λες και κατοχυρωσαν την πατροτητα της εξυπναδας τους απο το ιδιο το συμπαν. Κανουν αρπαχτες σαν τρελα, το μυαλο δουλευει ακουραστα κι εχουν πια μαθει καλα την τεχνη του γλυψιματος και της απειλητικης αμυνας. Τα λαμογια του δημοσιου, Δεη, Οτε, κανουν εργασιες στο δρομο σας και αφηνουν τρυπες ανοιχτες για 3 βδομαδες, οταν πας δε να τους ρωτησεις τι γινεται τα ριχνουν ο ενας στον αλλο. Τα λαμογια συνδικαλιστες αναπτυσσουν το μακρος της γλωσας τους αναλογα με τα προσωπα και τις θεσεις, αποκτουν εξουσια στη θεση της εξουσιας αναλογα με την περισταση. Αφήστε τα μεγαλα λαμογια με τις αναληψεις εργων που μαθαινουν την κατανομη της μιζας και την μοιρασια της. Μηπως να πιασουμε τα λαμογια δημοσιογραφους που ηδονιζονται να φερνουν το φιδι της κρισης μες στο σπιτι σας με ενα απειλητικο χαμογελακι πισω απο το στημενο σοβαροφανες υφος, το μονο που μενει ειναι να μας αποδειξουν την ματαιοτητα της ζωης μας και να μοιρασουν περιστροφα χερι με χερι. Μια κριση που δημιουργησαν καποια αλλα λαμογια, αυτα που ζουν σε καποιες χωρες που μιλουν για μας με τα καλυτερα λογια και κανοντας τα καλυτερα για την μικρη μας χωρα. Λαμογια ηθικολογοι που κανουν οργια και κανουν κριτικη για την συμπεριφορα σας ή τις ερωτικες σας επιδοσεις, μπορει να θυμηθειτε καλοπροαιρετους φιλους σας ή συγγενεις.
Λαμογια δικηγοροι που βοηθουν τους δολοφονους να βγαλουν το καλυτερο προσωπο, τον παραστρατημενο ηρωα, αλλοτε Κουρκουλο αλλοτε Ξανθοπουλο μοιραζουν το χρημα σε λαμογια δικαστες και τους βγαζουν εξω αθωους που στηνουν λαμογια επιχειρησεις και συνεχιζουν να υπαρχουν αλλοτε στο φως της μερας ή αλλοτε στο φως της νυχτας. Απαγωγεις, δολοφονοι, έμποροι ναρκωτικων, οπλων, σαρκας, για ολους υπαρχει το λαμογιο δικηγορος.
Λαμογια ακαδημαικοι, κλεβουν τα λεφτα προγραμματων, κοιμουνται με τους φοιτητες τους, κλεβουν τις εργασιες τους και τις προσθετουν στο τεραστιο εργο τους... Λαμογια πολιτικοι, εδω δεν αξιζει να μεινουμε ουτε για λιγο. .Λαμογια σχεσεις παντου γυρω σας. Φιλοι που σας αγαπουν οσο ειστε κατω, γινονται οι καλυτεροι φιλοι με αυτους που σας εβλαψαν και δεν θυμουνται το γιατι την στιγμη που εχουν να κερδισουν απο αυτους. Εταιρειες, γαμοι λαμογια πουτανες και νταβατζηδες μοιραζονται την τελεια αγαπη μπρος στο φως και αμωσταυριζονται σπιτακι τους μπρος στην φιλιπινεζα η τον πιστο σκυλο. Λαμογια βιβλια που ψυχαγωγουν γυριζοντας σε μια στείρα κι ανυπαρκτη πραγματικοτητα. Λαμογια σεναρια που εχουν τους ηρωες σε σπιτια που τα βλεπετε στις σελιδες ενος διακοσμητικου περιοδικου κι αναρωτιεστε που ζειτε.
Λαμογια τεχνη οταν μιμειται ξερα κατι αλλο και δεν εχει την δικη της δημιουργικη υπογραφη και μηνυμα.
Ή οταν κλεβει την δημιουργια του αλλου που σαν ασημος δεν μπορει να επηρρεασει για την αυθεντικοτητα του γιατι ποιον θα πιστεψει κιολας η κοινη γνωμη ε; Η λαμογιο πολλες φορες κοινη γνωμη αφου κι αυτη γινεται ενας χαμαιλεοντας και δεν την πιανεις πουθενα. Η αληθεια ειναι πως δεν τελειωνει ο καταλογος, οπως σας ειπα ειναι ατελειωτος. Ετυμολογικα η λεξη σημαινει απατη, κομπιναδορος, αυτος που φερνεται σκαρτα σε σχεσεις, φιλια, δουλεια, ο φευγατος αυτος που δεν αναλαμβανει υποχρεωσεις κι ευθυνες, ο αοριστος. Κι οπως αναφερει ο μεγας Πετροπουλος λαμογιο ειναι αυτος που ειναι ο κραχτης του παπα, αυτος που κερδιζει οταν ερθει σε συνενοηση μαζι του, αυτος που θα δημιουργησει το ερεθισμα για το παιχνιδι.
Κι εμεις τι κανουμε; μμμμ αν σταματουσαμε λιγο ο καθενας την μικρη του λαμογια; αν δεν συμετείχαμε με την σταση μας στην γενικη κατασταση; αν ξυπνουσαμε με την αισθηση εκεινη που ειχαμε εφηβοι; αν ψαχναμε τα ομορφα εκεινα συναισθηματα που δεν υπηρχε παρακμη και γκριζο αλλα φουξια, ροζ, κοκκινο κι ολα τα υπολοιπα; Δεν ξερω για εσας αλλα εγω οσο μπορω θα αντιστεκομαι, θα ονειρευομαι ενα καθαρο γαλαζιο ουρανο με μια ομορφη γη. Και παρακαλω να μην ρευτει η ατμοσφαιρα γιατι πρεπει εκτος απο κακογουστα να βρωμανε κιολας τα χιλιαδες λαμογια... Εσεις τι λετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου